10 almindelige motoroliemyter

Forfatter: Laura McKinney
Oprettelsesdato: 4 April 2021
Opdateringsdato: 14 Kan 2024
Anonim
10 almindelige motoroliemyter - Auto Repair.
10 almindelige motoroliemyter - Auto Repair.

Indhold

Hvis du har lidt viden om biler, har du sandsynligvis hørt mange forskellige ting om motorolier. Mange af dem lyder måske som sagaer, hvilket også sandsynligvis er tilfældet.

Myter er udbredt, og det er vanskeligt at bestemme oprindelsen af ​​en myte. Men du er nødt til at imødegå myten med fakta.

I denne artikel vil vi forsøge at gennemgå de absolut mest almindelige myter vedrørende motorolie.

Almindelige motorolie-myter

  1. Du skal skifte olie efter 3.000 miles
  2. Du skal skifte olie, hvis den er sort
  3. Du kan ikke skifte tilbage efter brug af syntetisk olie
  4. Alle tilsætningsstoffer til olier er de samme
  5. “W” -brevet om emballage til motorolie står for vægt
  6. Kvalitetsolielækage i ældre motorer
  7. Motorolie er ansvarlig for slam
  8. Du ved, at det er tid til at skifte motorolie gennem dens lugt
  9. Du skal bruge vaskemiddelolie til at bryde en ny motor ind
  10. Tykkere motorolie er den bedste

Dette er de mest almindelige myter, der cirkulerer omkring motorolie. Her er en mere detaljeret liste over de 10 mest almindelige myter, hvoraf nogle er mere almindelige end andre.


Du er nødt til at skifte olie efter 3.000 miles

Du har sikkert hørt før, at du skal skifte din motorolie hver 3.000 miles for at vedligeholde din motor korrekt. Selvom dette kan være tilfældet i ældre bilmotorer, er det bestemt ikke tilfældet i moderne bilmotorer.

Moderne bilmotorer har planlagt olieskift på 10.000 miles til 18.000 miles afhængigt af bilmodellen. Tjek din servicemanual for den nøjagtige tidsplan for din specifikke bilmodel.

Du skal skifte olie, hvis den er sort

Du ved det sikkert allerede, men en helt ny motorolie har en ravfarve. Ved fortsat brug vil olien dog blive forurenet med snavs, når den passerer gennem motoren, hvilket gør den sort.

Mens sort motorolie kan underskrive, at motorolien er slidt, er det ikke altid sandt. Hvis du nogensinde har skiftet motorolie i en dieselmotor, ved du måske nu, at motorolien vil se sort ud bare et par sekunder efter, at motoren kører med ny motorolie.


Du kan ikke skifte tilbage efter brug af syntetisk olie

Dette er en udbredt myte, at jeg får høre meget, som også skal dræbes. Faktum er, at skifte mellem syntetiske og konventionelle olier overhovedet ikke vil skade din motor.

Faktisk er syntetiske blandinger en blanding af syntetiske og konventionelle olier, så der er ingen grund til at bekymre sig om det.

Olietilsætningsstoffer forbedrer motorens ydelse

Vi er ikke sikre på, om vi skal klassificere dette som en myte eller ej.Faktisk vil olietilsætningsstoffer ikke øge ydeevnen direkte, men de kan gøre det indirekte.

Hvis du har problemer med hydrauliske løftere eller kædespændere, der har tilstoppede olieledninger, kan et olietilsætningsstof rette dem op og derfor hjælpe med din motors ydeevne.

Scenariet er dog ganske usandsynligt, så jeg ville næsten være behagelig at sige, at dette er en myte, og du bør tage reklamerne med et saltkorn.

“W” -brevet om emballage til motorolie står for vægt

Jeg er ikke sikker på, hvor denne myte kom fra, men alligevel er det ikke sandt, at W står for vægt.


Tallene står for viskositeten af ​​olien, og W står for "Winter". Dette brev skal vise, at de sidste to cifre står for den kolde temperaturviskositet.

RELATERET: Hvad står SAE for i motorolie?

Bulkolie er af lavere kvalitet end flaskeolie

Myten siger, at den olie, du køber i løs vægt, kommer i lavere kvalitet end olie på flaske. Jeg antager, at denne myte kom, fordi prisen på olie i løs vægt er meget billigere.

Dette er dog ikke sandt. Den olie, du køber i en tønde, er den samme olie, du får i en lille flaske, hvis du køber den samme olietype.

Syntetiske olier kan nedbryde tætningerne i en motor og forårsage lækager

Denne myte er ikke direkte sand. Syntetisk olie spiser ikke på pakninger eller sæler. Denne myte kom sandsynligvis fra begyndelsen, fordi syntetisk olie kan løbe ud gennem mindre huller end konventionelle olier.

Derfor er det vigtigt at vide, at hvis din motor ikke lækkede før, kan tætningerne begynde at lække, når du hælder syntetisk olie i din motor.

At skifte motorolie mærker er skadeligt for min motor

Dette gælder ikke, så længe motorolien er inden for de samme specifikationer som den tidligere motorolie, du brugte. Så skal du forstå, at der kan være forskelle i kvaliteten af ​​motorolierne, selvom de er inden for de krævede specifikationer for din bilmodel.

Men bare at skifte mærke betyder ikke nødvendigvis, at det vil være skadeligt for din motor.

Alle mærker af motorolie er stort set de samme

Myten siger, at alle motoroliemærker er ens, bare fordi de følger de samme krævede specifikationer. Dette er bestemt ikke sandt, fordi de alle bruger forskellige baseolie og forskellige tilsætningsstoffer til olien.

Tykkere motorolie er den bedste

Det er ikke sandt. For tyk olie kan faktisk være skadelig og føre til dårligere smøring end en tyndere olie. For at vide nøjagtigt, hvilken olie du har brug for til din motor, skal du tjekke din bils reparationsmanual. Nogle biler kræver tyk olie, og andre bilmotorer kræves tyndere olie afhængigt af motorkonstruktionen.

Konklusion

Mennesker skaber myter, men de har ofte intet faktuelt grundlag. Den værste del af alle disse fakta er, at folk faktisk beskadiger deres motorer ved at lytte til disse rygter og anvende dem på deres bilmotorer.

Jeg håber, du vil bruge disse oplysninger næste gang en gammel mekaniker prøver at overbevise dig om nogle virkelig urealistiske fakta om motorolie.