Skal du bruge producentens motorolie?

Forfatter: Laura McKinney
Oprettelsesdato: 1 April 2021
Opdateringsdato: 25 April 2024
Anonim
Opening gas turbine portals in a garage
Video.: Opening gas turbine portals in a garage

Indhold

Den første ting, du skal finde ud af, når du har købt en ny bil, er hvilken type olie producenten anbefaler.

Olie klassificeres på baggrund af dets viskositet, som i lægmandssprog er dens tykkelse. Olie er afgørende for en jævn drift af motoren. Den cirkulerer fra oliepumpen, hvor den er under tryk, gennem motoren.

Olien cirkulerer gennem motoren og lejerne under afkøling og smøring af motoren. Derefter kommer det ind i oliebeholderen, hvor det opbevares og køler ned. Under denne proces er olien forurenet af motorbiprodukter og snavs. Der dannes ofte et slam i bunden af ​​oliekanden. Olien har en gul farve, men den bliver sort efter fortsat brug.

Ved brug af visse olier opnår køretøjet sin optimale ydelse. Du kan bruge enten syntetiske eller mineralske motorolier. Hver af disse olier har sine egne fordele og ulemper. Da producenterne er dem, der udviklede motoren, anbefales det at følge deres anbefalinger.


Forkert motorolie vil forurene din motor og reducere dens effektivitet. Hvis du har en kraftig bilmotor, kan du bruge premium motorolie.

Skal du bruge producentens motorolie?

Det anbefales altid at bruge producentens motorolie, hvis bilen er ny, og du vil beholde garantien på bilen. Men hvis du køber motorolie fra eftermarkedet, skal du sørge for, at olien opfylder producentens specifikationer for motorolie.

Mange bilproducenter bruger sporstoffer i deres motorolie. Med denne sporvogn kan producenten i tilfælde af motorfejl kontrollere, om motorolien i din motor er den, han anbefaler. Selvfølgelig er det ikke meget almindeligt for dem at kontrollere dette, men i en ny bil med dyre reparationsomkostninger til din motor kunne de gøre det.


Hvis du bruger en anden motorolie end den, der er specificeret i denne situation, kan du blive nægtet betaling for en ny motor. Hvis du har en ældre bil uden garanti, kan du købe motorolie produceret af en anden producent, men det er altid bedst at sikre sig, at den er kompatibel med motorolieproducentens specifikationer.

RELATERET: Hvad står SAE for i motorolie?

1. Tilsætningsstoffer / vaskemidler / dispergeringsmidler

Motorolier er forskellige i typen af ​​tilsatte tilsætningsstoffer. Biler er designet til drift under visse klimatiske forhold; for eksempel er der en type olie, der ikke er egnet til brug i ekstremt kolde eller varme vejrforhold. Snavs kan også få sælerne til at arbejde ineffektivt. I denne henseende tilsættes rengøringsmidler til motorolien for at forhindre dannelse af snavsaflejringer.

Tilsætningsstoffer hjælper motorolien til at fungere under forskellige klimatiske forhold, mens rengøringsmidler forhindrer aflejring af rust i metalkomponenterne. I nogle tilfælde reagerer de med snavskomponenterne og opløser dem.


De sidste komponenter i motorolien er dispergeringsmidlerne. Oliefilteret er afgørende for at fjerne forurenende stoffer fra olien. Når slammet lægger sig i bunden, kan det være svært at fjerne det. Dispergeringsmidler reagerer med urenheder og suspenderer blandingen, så oliefilteret forsigtigt kan fjerne dem.

Hver af motorolietyperne angiver, om den indeholder en af ​​de tre typer. Nogle markedsføres dog så højt med hensyn til effektivitet, at når de føjes til bilen, skuffer de kun.

RELATERET: 6 årsager til motorolie lugter gas

2. Ydeevne

Bilejere står også ved et korsvej i, hvordan motorplacering påvirker ydeevnen. I de fleste biler er motoren foran, og du har en bagagerum bagpå. Konfigurationen af ​​bilen afhænger af, hvordan hjulene er placeret, og om det er en for- eller baghjulsdrevet bil.

Motorens placering påvirker ydeevnen, derfor er den anvendte type olie vigtig. Mange sportsvogne har en bagmonteret motor. Denne type motorplacering resulterer i mere bremsekraft og acceleration. Det meste af bilens vægt er bagest, og bilen har muligvis brug for en betydelig mængde kraft for at skubbe bilens vægt fremad.

3. Udskiftningsinterval

De fleste mennesker lever under myten om, at du har brug for en olieskift hver 3.000 miles. Men motorer bliver mere effektive og kan faktisk gå mere end 8.000 miles uden olieskift. Faktisk fraråder de fleste bileksperter konstante olieskift. Grunden til, at vi alle tror, ​​at vi skal skifte olie efter 3.000 miles, er, at producenter har forsøgt at markedsføre deres produkter for at få os til at tro, at det er tilfældet.

De fleste bilejere læser sjældent eller aldrig producentens manual. I stedet følger de klistermærket, der blev påført under den sidste olieskift. Motorer er blevet mere effektive, hvilket betyder, at føreren har mindre indflydelse på motorolieforbruget.

4. Motorolie med lang levetid

De fleste bilproducenter har for nylig foreslået, at der skiftes olie efter 7.500 eller 10.000 miles. På nogle modeller, såsom Jaguar, kan der skiftes olie efter 15.000 miles. Du bør dog ændre det tidligere, hvis du finder lækager.

Olielækager kan få metalkomponenterne i din bil til at gnide mod hinanden og forårsage megen friktion. Denne friktion er ikke god, fordi den genererer meget varme og slides metalkomponenterne.

Syntetiske motorolier har yderligere skubbet grænserne for, hvor ofte du har brug for at skifte din motorolie. nogle foreslår en olieændring først efter hver 10.000 km.

Hvordan olieviskositet påvirker ydeevnen

Bevægelige motordele har tendens til at have plads til olie, og dette forhindrer dem i at komme i kontakt med hinanden. Hvis dette sker, genereres friktion og varme, og delene slides hurtigere.

Viskositet er et udtryk, der bruges til at beskrive tykkelsen af ​​olien. Samspillet mellem bevægelige metaldele i biler måles ved tolerance. Hvis dele har en høj tolerance, betyder det, at de er meget tæt på hinanden. Denne type motor findes i højtydende biler. I andre biler har du mindre tolerance, hvilket betyder, at afstanden er større, og du har spillerum til at vælge motorolie, der skal bruges.

Hver motorolietype har en specifikation af dens viskositet. Hvis du køber den forkerte type, slibes metaldelene mod hinanden og forårsager friktion og efterfølgende rivning. Der er en universel industristandard til måling af olieviskositet. For at få den rigtige type motorolie, skal du konsultere producentens manual.

Konklusion

Det er vigtigt, at du følger producentens manual før den næste olieskift. Da det er producenten, der fremstiller motoren, kender han viskositeten af ​​olien og ved, hvilken type der er bedst til smøring. Moderne motorolier er designet til at være mere effektive og vare længere. I stedet for den sædvanlige olieskift efter 3.000 miles kan nogle typer olie stadig bruges efter 10.000 miles.

Bilejere bør kontrollere bilmanualen for olieskift i stedet for det sædvanlige servicemærkat. Moderne syntetiske motorolier har en strammere tolerance, hvilket reducerer sandsynligheden for, at metaldele kommer i kontakt med hinanden. De er også gode til at beskytte motoren mod slitage og varme. De fleste bilejere foretrækker dem.